Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Migranţi din Bangladesh, în hipotermie, descoperiţi în Botoșani

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi au depistat opt cetăţeni din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, a anunţat, sâmbătă, STPF Botoşani.

Potrivit reprezentantului STPF, cei opt migranţi au fost descoperiţi în localitatea de frontieră Hilişeu Horia, cinci dintre ei suferind de hipotermie.

"Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări. La sediul sectorului, poliţiştii de frontieră au solicitat un echipaj de prim ajutor cu ambulanţa, întrucât o parte dintre persoanele depistate se aflau în stare de hipotermie. În urma controlului medical, cinci dintre cele opt persoane au fost conduse la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale", a precizat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei opt sunt toţi cetăţeni din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult