Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Mi-e dor de tine", instalația luminoasă aprinsă la Koln. Mesajul românilor pentru persoanele dragi de acasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Instalația luminoasă "Mi-e dor de tine" a fost aprinsă și în Koln. Mesajul a adus pe malul Rinului, în fața Muzeului Ciocolatei, mai mulți români stabiliți în Germania. Momentul a fost trăit cu mare emoție, de toți.

Româncă: „Este un moment unic, și mă bucur că suntem împreună pentru a-l marca și pentru a le arăta celor din țară că nu ne-am uitat țara, familiile, prietenii.”

Bărbat: „Ne gândim în fiecare zi la casa noastră.”

Ca să le arate și celor de acasă cât de dor le este de ei, mulți dintre cei prezenți au făcut fotografii și le-au trimis oamenilor dragi. Alexandra este plecată din România de 15 ani. Locuiește la Dortmund, cu cele două fetițe ale ei: Eva și Jessica.

Alexandra Chiribeș: „Am simțit emoție și primul lucru a fost să facem o poză, să ne rămână amintire. Ne pregătim să venim de sărbători acasă.”

Citește și
koln aeroport
Un bărbat a intrat cu maşina într-o mulţime de oameni pe aeroportul Koln - Bonn din Germania

Iar răspunsurile de acasă nu s-au lăsat așteptate.

Oana Ene: „Am făcut o fotografie și am trimis-o prietenilor și familiei din România. Și mie, și nouă, te așteptăm, răspunsurile pe care le-am primit.”

Koln este al patrulea oraș din lume în care se aprinde semnul luminos, după Londra, în 2019, Chicago, în 2021 și Washington DC, în 2022. Instalația va rămâne aşa până pe 5 ianuarie.

De fiecare dată când "Mi-e dor de tine" apare undeva pe glob, de acasă vine răspunsul "Și mie" sau "Te aștept".

Andi Daiszler, director Lights On România: „Această lucrare înseamnă pentru fiecare ceva personal. Cred că e foarte important să ajungem cu instalația peste tot, pentru că ea reprezintă cumva un simbol care unește.”

Mesajul răspuns „Și mie" a fost deja aprins la Timișoara. Urmează Clujul cu „Te aștept", la mijlocul lunii noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult