Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metrorex adoptă măsuri speciale pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus

Metrorex adoptă măsuri de prevenție pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus. În acest sens, reprezentații companiei au transmis un comunicat cu toate măsurile ce urmează să fie luate.

''Așa cum am anunțat anterior, în această perioadă, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Mai mult, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, să intensifice acțiunile de curățenie și igienizare a spațiilor publice și spațiilor tehnice din stațiile de metrou prin acțiuni de colectare și evacuare a gunoiului menajer din stații și depouri, servicii de dezinsecție, deratizare și dezinfecție – igienizare'', precizează Metrorex în cadrul unui comunicat de presă.

''Metrorex are un plan de acțiune bine stabilit în situația supraaglomerării stațiilor de metrou la orele de vârf de trafic. Astfel, în aceste perioade se circulă cu toată flota de trenuri existentă. În perioadele cu vârf de trafic va fi evitată sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mai mare de călători. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor'', continuă comunicatul.

Autorităţile din ţară au luat deja unele măsuri împotriva răspândirii COVID-19.

Au fost interzise toate adunările mai mari de 1000 de persoane. Raed Arafat recomandă acelora care sunt nevoiţi totuşi să meargă în aglomeraţii de oameni să stea departe unii de alţii.

Citește și
gabriela firea
Firea: ”Școlile și grădinițele trebuie să fie închise''. Reacția ministrului Educației

În România, avem confirmate până la această oră 15 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ultimii doi pacienți sunt o femeie de 42 din București și o bătrână de 70 de ani din Mureș.

Potrivit datelor oficiale Metrorex, în medie, zilnic, circulă cu metroul aproximativ 600.000 de călători.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult