Firea: ”Școlile și grădinițele trebuie să fie închise''. Reacția ministrului Educației

Ultima actualizare: 09-03-2020 13:02
gabriela firea
Pro TV

 

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, luni, o serie de măsuri de resticționare a unor activități în București, ca urmare a pericolului reprezentat de posibila răspândire a coronavirusului.

Una dintre primele măsuri anunțate de Firea este suspendarea activități celor 14 teatre din București.

Chiar dacă spectacolele nu vor mai avea loc în luna martie, actorii vor fi plătiți în continuare, a precizat edilul-șef.

De asemenea, primarul general a spus că, deși măsura închiderii școlilor și grădinițelor nu poate fi luată de Primpria Capitalei, recomandarea sa este ca ”școlile și grădinițele trebuie să fie închise, pentru limitarea răspândirii virusului”.

''Putem să aşteptăm să nu se închidă nicio şcoală şi să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă, sau putem să fim înţelepţi şi să le închidem din timp, pentru că virusul se răspândeşte foarte uşor. Dacă un singur copil va avea test pozitiv de COVID-19, în acea şcoală se va declanşa o groază a părinţilor şi a profesorilor'', a transmis Gabriela Firea.

''Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie închise, noi nu putem impune Comitetului, dar aceasta este propunerea noastră, putem să o spunem tare şi răspicat. Nu trebuie să ne speriem, nu trebuie să golim rafturile magazinelor, dar trebuie să limităm pe cât posibil răspândirea virusului'', a adăugat aceasta.

Primarul general a mai spus că sunt multe autorităţi care "se tem să ia măsuri dure, pentru că se tem să fie criticate".

Reacția ministrului Educației

 

În schimb, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declară că nu există motivul închiderii şcolilor şi face un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice.

“La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni dimineaţă Monica Anisie, potrivit News.ro.

Ministrul a declarat că nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu coronavirus, iar doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO