Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda inedită prin care elevii din Craiova au promovat reciclarea selectivă a deșeurilor. Mii de bidoane au plutit pe un lac

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de bidoane de plastic au plutit pe un lac din Craiova, iar de această dată nu a fost vorba despre unele aruncate la întâmplare.

Mai mulți elevi de liceu au construit plute din recipiente goale și s-au luat la întrecere. La finalul cursei, ambarcațiunile au fost duse la centre de reciclare.

Concursul de pe lac a fost organizat în cadrul unui proiect care încurajează reciclarea selectivă a deșeurilor.

Plutele elevilor din Craiova au fost făcute din 2.500 de sticle goale 

Elevii mai multor licee din Craiova au plănuit competiția în urmă cu aproximativ două luni, când au început să strângă peturile. Ambarcaţiunile au fost făcute din 2.500 de sticle goale şi din paleţi.

Alexandra Șerban, elevă: „Această plută conține în jur de 14-15 saci, în care sunt așezate între 24 și 25 de peturi din plastic bine închise care asigură plutirea.”

Citește și
Romania masini benzina
România și alte patru state vor să amâne cu cinci ani planul UE de a interzice vânzarea de mașini pe benzină și motorină

Dragoș Stănoi, elev: „A fost destul de mult de lucru având în vedere că nu suntem oameni antrenați pentru așa ceva”.

Elevii spun că au învăţat de pe internet cum trebuie să vâslească.

Augustin Denis Oprea, elev: „A fost o competiție, dar mai mult am venit să mă distrez. nu am mai vâslit niciodată, m-am interesat totuși cum se vâslește ca să știu ce fac”.

Adi Dincă, elev: „De apă nu ne-a fost teamă, cel puțin mie pentru că știu să înot și avea și vestele și plută mi s-a părut destul de sigură.”

Elev, despre cum putem valorifica deșeurile: „Nu se aruncă nimic”

Dincolo de distracţie, elevii spun că din această experiență au învățat cum pot să valorifice deșeurile. Alexandru Neagoe, elev: „Acum plutele o să fie reciclate, nu se aruncă nimic. Totul este ecologic, lemnele vor fi duse la fabrici de cherestea și vor fi transformate în peleți.” Concursul denumit BoatPET face parte din proiectul „Craiova curată”, destinat colectării selective a deşeurilor.

Iulian Tănase, organizator: „Acest eveniment își dorește să sporească gradul de colaborare între tinerii liceeni. De ce? Pentru că numai printr-un efort comun al tinerilor putem să îmbunătățim gradul de colectare selectivă prin educație în comunitate”.

Toți elevii au primit tricouri și ghiozdane la finalul cursei organizate în Parcul „Hanul Doctorului”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult