Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Membrii unei familii din Bacău au rămas fără locuință după ce un incendiu le-a mistuit gospodăria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Membrii unei familii dintr-o comuna băcăuană au rămas fără tot ce-au construit în ani de muncă. Un incendiu devastator le-a mistuit întreaga gospodărie.

Acasă erau doar proprietara şi fiul său minor, care au reuşit să iasă la timp din locuința cuprinsă de flăcări. Ceilalți membri ai familiei sunt la muncă, în străinătate.

În locuinţă se aflau proprietara şi fiul ei, în vârstă de nouă ani. Cei doi s-au adăpostit în curtea unei vecine, de unde au privit neputincioși cum totul este mistuit de flăcări.

Vecină: ”Flacără mare, foc foarte mare, era extins şi casa vecinului era să ia foc. S-a luat curentul şi fiecare are hidrofor şi nu am avut cu ce să stropim.”

Localnică: ”Nişte flăcări mari se extindeau. Au venit pompierii şi au încercat să nu se ducă la vecini.”

Citește și
incendiu
Incendiile de vegetație au mistuit zeci de hectare în județul Iași. Pompierii şi voluntarii au intervenit din oră în oră

Primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din comună. Au reuşit să țină sub control vâlvătaia până au ajuns militarii de la Bacău.

Sorin Roşu – primar Parincea: ”Am primit un telefon de la ISU Bacău că arde o casă la Vladnic. În 10 minute am fost aici cu maşina de la SVSU. Nu ne-am putut apropia decât să salvăm casa vecinului, să nu se extindă.”

Când au ajuns militarii, întreaga gospodărie era înghițită de flăcări. A fost nevoie de patru ore pentru a stinge incendiul.

George Mutică – ISU Bacău: ”S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi un APIC. La sosirea la locul intervenţiei incendiul se manifesta generalizat la întreaga gospodărie.”

Soţul proprietarei şi alți doi copii sunt în străinătate, la muncă. Femeia trebuie să-i anunțe acum că au rămas pe drumuri.

Localnică: ”A mai rămas o vacă şi câţiva coceni.”

Specialiştii încearcă să afle de la ce a pornit incendiul. Deocamdată, femeia şi copilul ei locuiesc la rude.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult