Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicul de boli infecțioase care a lansat zvonul primului caz de variola maimuței în Suceava, internat la psihiatrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Medicul de boli infecțioase din județul Suceava, care a răspândit zvonul că a îngrijit la cabinet primul caz de variola maimuței din România, a fost internat la psihiatrie.

Când ar fi aflat că va fi anchetat de conducerea Spitalului Municipal din Rădăuți, într-un episod de furie, doctorul ar fi bruscat o pacientă și mai mulți colegi.

Iar când managerul a încercat să calmeze situația, medicul s-ar fi baricadat într-o mașină de salubritate din care nu mai voia să coboare.

Specialiștii din spital l-au internat în secția de psihiatrie pentru calmare. Iar câteva ore mai târziu l-au transferat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, pentru expertiză.

Potrivit autorităților sanitare din Suceava, o anchetă internă privind informația falsă lansată de medic, cu privire la presupusul caz de variola maimuței, va avea loc imediat după ce psihiatrii vor stabili dacă judecata bărbatului este sau nu afectată în vreun fel. Ministerul Sănătății a infirmat spusele medicului, și a anunțat că pacienta are de fapt varicelă.

Citește și
Variola maimutei
Harta infectărilor cu variola maimuței. ECDC: Riscul de infectare pentru populaţia generală este „foarte scăzut”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult