Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medic neonatolog, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Un bebeluș a murit în a doua zi de la naștere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un medic neonatolog, care acum șase ani a fost acuzat că nu a depus eforturi pentru a salva viața unui bebeluș, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Procurorii de la Botoșani au considerat că doctorul nu a dispus tratamentul necesar pentru a mări șansele de supraviețuire ale copilașului.

Firul evenimentelor a început pe 1 septembrie 2016.

În acea zi, o femeie de 36 de ani și însărcinată în 40 de săptămâni, a mers la Maternitatea Botoșani pentru un consult de rutină. Doctorița a decis atunci să provoace travaliul, considerând că astfel va salva viața bebelușului aflat într-o poziţie nefavorabilă nașterii. După mai bine de 10 ore de la această procedură, aproape de miezul nopţii, medicul a decis să intervină prin cezariană. Bebelușul, un băieţel cu greutatea de 3.740 de grame, a primit nota 9 la naștere. A doua zi, tatăl a cerut ca bebelușul să fie transferat la Iași pentru că starea lui nu era bună.

Din păcate, omul a fost refuzat. Câteva ore mai târziu, a fost anunțat că starea bebelușului s-a agravat, iar în dimineața zile de 3 septembrie copilașul a murit.

Citește și
mahmureala dureri de cap
Cum să bei fără să te simți mahmur. Un medic explică că intoleranța la alcool are legătură cu o defecțiune genetică

Părinții au depus o plângere împotriva medicului, iar la șase ani de la debutul anchetei, procurorii au decis să o trimită pe doctoriță în judecată.

Ea este acuzată de ucidere din culpă pentru că, spun anchetatorii, nu a dispus tratamentul necesar și nici nu a solicitat investigații medicale de specialitate pentru a-i mări șansele de supraviețuire bebelușului

Contactată de Știrile PRO TV, doctorița acuzată nu a vrut să comenteze situatia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult