Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medic condamnat cu suspendare pentru corupție, în București. A recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul medic care a recunoscut că și-a făcut averea din șpăgile de la pacienți a fost condamnat de Tribunalul București pentru luare de mită. 

Instanța a admis, practic, acordul de recunoaștere a vinovăției, pe care medicul chirurg Cristian Paleru de la institutul Marius Nasta din Capitală l-a încheiat cu procurorii Parchetului București.

Tribunalul București l-a condamnat pe doctorul Cristian Paler la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, admițând astfel acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între chirurgul de la Institutul Marius Nasta și procurorii Parchetului Capitalei, acord prin care doctorul își asumă acuzația de luare de mită și astfel a fost condamnat cu suspendare, însă va trebui să muncească 100 de zile în folosul comunității.

În plus, o adevărată premieră pentru justiție, prin acest acord de recunoaștere a vinovăției, medicul a acceptat să se confiște și vreo 22.000 lei, mitele pe care le-a luat în această situație și pentru care, de altfel, a și fost condamnat, însă premiera constă în faptul că va avea parte și de o confiscare extinsă unei sume de peste 700.000 lei.

Sunt bani pe care acesta i-a câștigat în mod nelegal și care au ieșit la iveală în momentul în care procurorii Parchetului Capitalei au verificat averea.

Citește și
Spital
15.000 de euro şpagă pentru angajări la Spitalul din Botoșani, unde a murit o tânără gravidă din nepăsarea medicilor

Practic, au făcut o confruntare între ceea ce deținea și ceea ce avea declarat în mod transparent și legal.

Așadar, acest acord urmează să devină definitiv și în acel moment doctorul Cristian Paleru va avea interdicția ca, vreme de doi ani și jumătate, să profeseze în sistemul public de sănătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult