Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Masacrul din Belgrad: două minute, 57 de gloanțe, 16 oameni împușcați. Ce au mai aflat anchetatorii

Apar noi detalii despre masacrul de la școala din Belgrad, unde 8 copii și-au pierdut viața. În două minute, atacatorul în vârstă de 13 ani a tras 57 de gloanțe și a împușcat 14 copii, o profesoară și pe gardianul școlii, scrie telegraf.rs.

Lumea întreagă încă nu și-a revenit după atacul sângeros care a avut loc pe data de 3 mai la una dintre cele mai mari școli din Belgrad, Vladislav Ribnikar. Autorul, un elev al școlii, în vârstă de 13 ani, devenit cel mai tânăr ucigaș în masă din instorie, s-a antrenat cel puțin o lună.

Masacrul a avut loc între 8:40 și 8:42

Ancheta a scos la iveală că masacrul a durat doar două minute. Copilul atacator a intrat în curtea școlii, l-a împușcat pe gardian, apoi în școală a secerat unul după altul 14 copii și o profesoară. Opt dintre copiii împușcați și-au pierdut viața.

Kosta K. a revenit la școală după două zile de vacanță cu planul bine pus la punct. Din seiful tatălui său luase două pistoale. Le-a pus în rucsacul de școală lângă 4 cocktail-uri Molotov.

După crimă, Kosta K. a sărit pe fereastra de la primul etaj. Atacul sângeros a început la 8.40 și s-a încheiat în două minute, mai târziu când a sunat la poliție, și a spus: „e vorba de un psihopat care trebuie calmat”.

Citește și
Elev
„Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă”. Mărturie șocantă a elevului care și-a ucis 8 colegi și un gardian
A ucis 7 fete și un băiat

Kosta K. se antrena de la 12 ani și devenise un trăgător bun. Așa se explică cum a reușit să îl împuște mortal pe gardianul școlii de la 14 metri distanță, spun anchetatorii, citați de prea sârbă.

Apoi s-a declanșat iadul. Pe trei fete le-a ucis pe holul școlii, iar pe cei cinci colegi i-a omorât în sala de clasă de la primul etaj. Toți copiii erau născuţi între 2009 şi 2011.

Anchetatorii spun că K.K. făcea tir de mai bine de un an, iar la planul ucigaș ar fi lucrat ca să pună la punct toate detaliile mai bine de o lună.

Motivul atacului, extrem de bizar

În apartamentul lui Kosta K. poliția a găsit o schiță și numele a 16 copii de la Școala Elementară „Vladislav Ribnikar”, pe care plănuia să-i omoare.

Presa sârbă scrie, citând surse din anchetă, că motivul atacului a fost extrem de bizar. Se presupune că anumiți copii erau mai buni decât el, Kosta K nu își dorea ca aceștia să iasă în evidență la școală pentru abilitățile lor.

În prezent, el este internat într-o clinică de psihiatrie pentru copii și tineri, în timp ce tatăl său a fost arestat preventiv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult