Modifica setarile cookie
Toate categoriile

MApN: "Scămoșarea și decolorarea uniformelor militarilor a fost sesizată"

Scămoșarea și decolorarea uniformelor militarilor a fost sesizată în luna februarie 2018, se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), de miercuri.

MApN a mai precizat şi că a notificat firma producătoare cu privire la problemele semnalate, pentru a fi rezolvate înainte de producția celui de-al doilea lot de uniforme.

De asemenea, produsele respective au fi fost achiziționate prin licitație deschisă. Iar valoarea maximă estimată a acordului-cadru este de 146 milioane lei, pentru toate cele 17 produse.

"Primul contract subsecvent s-a încheiat cu S.C. ADINA SRL, în data de 7 august 2017. Alături de alte produse atribuite, s-au livrat la termen aproximativ 30.000 costume combat pentru toate categoriile de forțe. În luna aprilie 2018, s-a semnat al doilea contract subsecvent pentru aproximativ 50.000 de costume combat, care urmează a fi livrate până la sfârșitul anului", mai precizează comunicatul.

Precizările MApN au fost făcute după ce jurnalistul Adelin Petrişor a indicat pe site-ul său că: "Aproape jumătate din noile uniforme de luptă ale Armatei Române au probleme: se decolorează la soare, intră la apă și se scămoșează."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult