Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Manifestație pentru George Floyd, la Londra. Un polițist a fost lovit cu pumnul

Protestele din SUA s-au răspîndit și în Europa, ca urmare a morții lui George Floyd, la Minneapolis. Londra a fost printre capitatele unde mii de oameni s-au strâns pe străzi. 

Protestul pașnic din Londra a degenerat în fața biroului premierului, din Downing Street. Un polițist a fost lovit cu pumnul în față, iar protestatarii au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine.

Protestul din Hyde Park a fost pașnic

 

Protestatarii s-au adunat la Londra încă de dimineață în semn de solidaritate cu persoanele de culoare, scrie Evening Standard.

Organizatorii manifestației din Hyde Park au promis că este vorba despre un protest pașnic și că vor încerca să păstreze și distanța de doi metri impusă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Din cauza numărului mare de participanți, acest lucru nu a putut fi respectat.

Susținători ai cauzei ”Black Lives Matter”, protestatarii au scandat în mod repetat ”Fără justiție, nu există pace”. Evenimentul a reunit oameni de toate vârstele, de la bebeluși, la pensionari, au scris jurnaliștii britanici.

Citește și
Protest în Minneapolis
Prima inculpare la nivel federal în legătură cu revoltele din Minneapolis
Proteste violente la Paris  

Și la Paris, oamenii au ieșit în stradă pentru a lupta contra rasismului. Poliția a fost nevoită să intervină, marți, cu gaze lacrimogene. Protestul nu a avut autorizație, iar participanții au provocat incendii și au devenit agresivi cu forțele de ordine, scrie The Telegraph.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult