Modifica setarile cookie
Toate categoriile

MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la maximum. „Părăsiți imediat țara!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina vecină, la cea mai înaltă treaptă și le transmite românilor aflați acolo să părăsească imediat țara.

Cu precădere trebuie evitate regiunile separatiste Donetk și Luhansk, dar și frontiera cu Rusia a Ucrainei.

România a plasat Ucraina la nivelul opt din opt de alertă, sub titlul: "Pericol major". Iar acest lucru este semnalizat de culoarea neagră, corespunzatoare nivelului maxim.

Mai mult, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, precizând că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.

În zonele ocupate se intră oricum cu permis special, iar încălcarea regulilor înseamnă amendă sau închisoare.

Citește și
Joe Biden
Reacția președintelui SUA după recunoașterea independenței republicilor separatiste din Ucraina. Biden emite și el un decret

Deși situația extrem de periculoasă face ca statul român să nu poată oferi decât asistență limitată cetățenilor săi, cei aflați în pericol trebuie să contacteze ambasada de la Kiev, cele trei consulate sau numărul de urgență activat la București, la nivelul departamentului consular.

Pe măsură desfășurării evenimentelor, oficialii de la noi au tot ridicat nivelul de alertă și este de așteptat ca numărul cetățenilor români, care au treaba în țară vecină să fie mic. Pe de altă parte, românii și moldovenii reprezintă al treilea grup etnic din țara vecina, peste 400.000. Vorbim însă de români care sunt cetățeni ai Ucrainei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult