Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ludovic Orban, despre ancheta de la Piatra-Neamț: „Cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiți”

Nu este suficientă o demisie la Spitalul din Piatra-Neamț, spune premierul Orban. Ancheta penală trebuie să stabilească clar vinovățiile, spune prim-ministrul.

Ludovic Orban s-a întâlnit luni seară cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, și prefectul Traian Berbeceanu, pentru o evaluare a spitalelor din București.

„Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (...) Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili", a spus Ludvic Orban, după vizita de lucru, potrivt Agerpres.

Este o cauzalitate în tragedia de la Piatra Neamț în care trebuie identificate responsabilitățile și vinovățiile, susține Ludovic Orban.

„Acolo este clar. Au fost efectuate lucrări de intervenţie, s-au făcut inclusiv lucrări de construire a unui perete de rigips, s-au mutat în dimineaţa zilei respective pacienţii de la etajul 3, unde era secţia de ATI, la etajul 2, ori acolo sunt nişte lucruri care trebuie cercetate, trebuie identificaţi responsabilii, iar ei trebuie pedepsiţi", a afirmat premierul.

Citește și
ancheta incendiu spital neamt
5 dintre victimele incendiului de la Piatra Neamţ nu au fost încă identificate. Experții, tot mai aproape de a afla cauza

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că îşi va înainta demisia din funcţie, marţi dimineaţă, "nu înainte de a să asigura că nu lasă lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope".

„Prezenţa mea în funcţia de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag şi să aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate!” a scris Lucian Micu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult