Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Litoralul se pregătește să primească turiștii. Cum va fi regula prosoapelor de pe plajă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vestea că se redeschid plajele și terasele a repornit motoarele pe litoral. Se caută oameni care să lucreze, aproape peste tot, dar administratorii încă așteaptă detalii de la autorități privind modul de funcționare.

Sunt mai multe aspecte de clarificat în urma anunțului privind deschiderea plajelor pentru turiști.

În hotărârea emisă joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este prevăzut faptul că se poate face plajă doar pe șezlong, cu menținerea distanței de doi metri.

Nu este precizat ce se întâmplă cu plajele libere, acolo unde turiștii și localnicii mergeau cu prosoapele sau cearșafurile.

Autoritățile din Constanța cred că este doar o scăpare și că, în scurt timp, va fi reglementată și această situație. Cel mai probabil, va fi impusă distanța de 2 metri și între prosoape.

E greu de crezut însă că cineva va sta să măsoare această distanță. Turiștii trebuie să înțeleagă că toată responsabilitatea este a lor.

Citește și
Viktor Orban lansează o consultare națională. Ce spune despre Soros
Viktor Orban lansează o consultare națională. Ce spune despre Soros

Administratorul unei plaje, Ioan Picu, a amenajat încă din aprilie. Șezlongurile sunt puse la o distanță chiar mai mare de cât prevăd noile reglementări.

Potrivit acestuia, fiecare turist este obligat să vină de acasă cu propriul prosop.

Ioan Picu: ”Am considerat noi că este ok să le punem la 6 metri, ne-am luat o marjă. În mod clar nu va primi nimeni șezlong fără să vină cu prosopul de acasă. Am stabilit un flux, să se facă intrarea pe un singur sens, astfel încât să putem avea un control asupra turiștilor. În mod sigur nu vor crește prețurile, rămân cele de anul trecut. Am aflat de la clienți că se deschid plajele, toată lumea este foarte fericită”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult