Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Leo Iorga, condus pe ultimul drum. Proiectul la care lucra când s-a stins din viaţă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Artistul Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a fost condus marți pe ultimul drum, de familie și admiratori.

Avea doar 54 de ani și se lupta de multă vreme cu o boală necruțătoare. "Drum lin, Leo Iorga, ne vom gândi mereu la tine", i-au spus prietenii care și-au luat rămas bun și i-au mulțumit pentru muzica și bucuria pe care le oferea tuturor atunci când urca pe scenă.

Leo Iorga a pornit în cea mai lungă dintre călătorii, în aplauzele celor care l-au iubit și au cântat cu el peste 30 de ani melodiile care i-au făcut fericiți. Soția, foștii colegi de trupă, artiștii cu care a lucrat, dar și fanii care l-au îndrăgit, au umplut curtea cimitirului Bellu. Au adus flori albe și coroane imense de trandafiri și crizanteme.

Costi Cămărășanu, Compact: „A avut un regret că a cedat această luptă. Acum șase luni mi-a spus: „Nu mai pot să duc această luptă. Doresc să finalizez acest experiment susținut opt ani de zile și în momentul în care energia mea se va termina, voi pune punct."

A lăsat în urmă muzica de care a fost îndrăgostit toată viața. Își electriza publicul la concerte, când începea să cânte cu vocea sa inconfundabilă melodii legendare precum "Singur în noapte", "Față din Vis" ori "Mă voi întoarce".

Citește și
Leo Iorga
Leo Iorga va fi înmormântat luni la Cimitirul Bellu. Mesajul soției sale

Adi Ordean, Compact: „Lipsa lui, personal, el, individul Leo, prietenul nostru, colegul. Asta ne lipsește."

Ștefan Mihalache, artist: „Eram copil, la Palatul Copiilor și a fost primul artist pe care l-am văzut pe o scenă în realitate și eram printre copiii care își doreau să îl atingă, să dea mâna cu el."

Aurel Vasilescu, Compact: „Regretul lui a fost ca și regretul nostru, unul imens, că la 55 de ani eșți în plenitudinea forțelor și atunci cânți și lași în urma ta cele mai frumoase melodii. N-a mai reușit să fie în stare, să fie alături de noi și să lucrăm la un disc nou pe care preconizam și preconizăm să-l facem împreună."

Vizibil slăbit, acum două luni, Leo Iorga a urcat pe scenă pentru ultima dată, într-un concert susținut la Arenele Române.

Edi Petroșel, Holograf: „Era epuizat. L-au adus cu 15 minute înainte să intre pe scenă, însă, în momentul în care s-a suit pe scenă, parcă nu se întâmplase nimic cu el grav, cânta frumos. Întotdeauna scena i-a dat sensul pentru viață."

Aurel Vasilescu, Compact: „Acolo unde eșți, Leo, să-ti fie țărâna ușoară și acolo unde ești, printre îngeri, poate găsești soluția împreună cu Teo, cu Emil și cu toți prietenii noștri, să cântați "După ani și ani, înapoi la Compact".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult