Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Laurențiu Baranga rămâne în arest la domiciliu. Tribunalul București a respins contestația Parchetului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tribunalul București a respins marți contestația Parchetului General în cazul fostul șef al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor Laurențiu Baranga, care va rămâne astfel în arest la domiciliul.

Laurențiu Baranga se află de o săptămână în arest la domiciliu, acolo unde l-a trimis un judecător atunci când a fost reținut.

Procurorii Parchetului General au insistat că, la cât de grave sunt acuzațiile, Laurențiu Baraga trebuie să fie plasat în arest preventinv, mai ales că a recunoscut că a folosit o diplomă falsă de bacalaureat. Însă tribunalul București a respins contestația.

Baranga a recunoscut în anchetă că, atunci când avea 32 de ani, a pus mâna pe o diplomă falsă pe care nu avea cum să o ia, câtă vreme nu absolvise decât 10 clase și o școală profesională.

El a declarat în fața anchetatorilor că a avut un moment de rătăcire și a recunoscut acuzațiile de înșelăciune. Baranga le-a mai spus anchetatorilor că vrea să acopere prejudiciul, care s-ar ridica la peste 600.000 de lei, bani pe care acesta i-a câștigat de-a lungul anilor, în funcții pe care le-a ocupat cu ajutorul diplomei false.

Citește și
Explicația lui Laurenţiu Baranga pentru diploma de BAC falsă. Ce le-a spus anchetatorilor
Explicația lui Laurenţiu Baranga pentru diploma de BAC falsă. Ce le-a spus anchetatorilor

Între timp el ar fi luat și o diplomă de șicență și chiar și doctoratul, cu ajutorul cărora ar fi ajuns să devină profesor la o universitate din Târgoviște.

Probabil în jurul dupamiezii judecătorii de la Tribunalul București vor decide dacă el poate fi anchetat în continuare în arest la domiciliu, sau vor aprecia că locul lui este în spatele gratiilor, așa cum cer procurorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult