Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lansarea Starship Space X, amânată pentru sâmbătă. Naveta lui Elon Musk a suferit modificări de ultim moment

Lansarea navetei Starship a lui Elon Musk a fost amânată sâmbătă, pentru ajustări de ultim moment. De la explozia din 20 aprilie, sistemul de propulsie al navetei a fost regândit, potivit reglementărilor autorității de aviație din SUA.

Lansarea rachetei Starship de la SpaceX, la sediul Starbase din Texas, a fost amânată din cauza unei modificări de ultim moment. Elon Musk a menționat pe X (fostul Twitter) că trebuie înlocuit un element important, ceea ce a dus la reprogramarea lansării pentru sâmbătă. Reprezentanții SpaceX au avertizat locuitorii din zonă că ar putea auzi un "zgomot puternic" după lansarea rachetei.

Procesul de lansare este prevăzut pentru ora 8 dimineața (ora locală), și va fi transmis live pe internet. Cele 39 de motoare Raptor ale navei spațiale Starship sunt programate să fie răcite înaintea pornirii, conform Space.com. Cu zece secunde înainte de lansare, SpaceX ar trebui să activeze sistemul de stropire cu apă, transmite publicația The Sun.

Datorită lecțiilor învățate din primul test de zbor al navei spațiale Starship pe 20 aprilie, acest al doilea test include numeroase îmbunătățiri la nivelul navei și infrastructurii terestre pentru a mări probabilitatea de succes. A fost dezvoltat un nou sistem de separare la cald, un sistem electronic de control al vectorului de propulsie (TVC) pentru motoarele Raptor și alte îmbunătățiri. De altfel, SpaceX a fost nevoită să facă 63 de modificări cerute de FAA (Administrația Federală de Aviație) înainte de a obține aprobarea pentru reluarea lansărilor, după explozia din 20 aprilie. Musk rămâne optimist în privința șanselor de a atinge orbita cu Starship, de data aceasta. Lansarea poate fi urmărită live pe site-ul SpaceX și pe platforma X.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult