Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezvăluirea șocantă făcută de mama Patriziei, românca decedată în Italia. „Mi-aș fi dorit să nu fi murit degeaba”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Părinții celor trei tineri români care au murit înecați în Italia sunt în doliu. Părinții celor două fete, Patrizia și Bianca, urmează să își îngroape fetele, în România.  

Cristian nu a fost găsit nici până acum, după aproape o săptămână de căutări.

Mihaela Cormos, mama Patriziei, spune că probabil fiica ei s-ar fi putut salva, dar nu a făcut-o pentru că a stat cu prietena ei, Bianca. Tânăra nu știa să înoate.

„Știa să înoate. A așteptat-o ​​pe Bianca, care nu știa să înoate”, a spus mama Patriziei, conform stiridiaspora.ro.

Bianca și Patrizia, cele două prietene care au murit în râul Natisone vinerea trecută, în comuna Premariacco din Udine, au fost găsite după două zile de căutări. Trupurile lor urmează să fie repatriate pentru înmormântare.

Bianca Doros, iubitul ei, Cristian Casian Molnar, și prietena ei, Patrizia Cormos, au murit după ce au fost luați de apele râului Natisone, care are în continuare un debit mult peste medie, după mai multe zile de ploaie.

Citește și
Trieste
Trieste, exemplu pentru portul Constanța. Vechiul port din Italia se transformă într-un pol turistic modern
„Mi-aș fi dorit să nu fi murit degeaba”

Mama Patriziei este extrem de revoltată pentru că fiica ei nu a putut fi salvată, reclamând o întârziere în intervenția pompierilor.

„Mi-aș fi dorit să nu fi murit degeaba, poate devenim mai pregătiți să salvăm oameni, cu mai puține autorizații în cazul intervențiilor urgente, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple", a spus în lacrimi mama Patriziei.

„Era o fată foarte bună, eram mândri de ea, era bucuria noastră. Îmi scria în fiecare zi „mamă, te iubesc” pe WhatsApp, mă întreba mereu dacă are voie să facă lucruri: „Mamă, am aproape 21 de ani, pot să mă duc la o cafea?””, a povestit ea.

Cu o seară înainte de tragedie, cele două au stat de vorbă până la 02:00 dimineața. Patrizia s-a dus apoi să învețe până la ora 04:00, pentru că se pregătea de examen. La ora 06:30 s-a trezit, a făcut un duș și plecat la examen.

Pe la 12:00 fata a sunat-o pe mama ei să o întrebe dacă poate merge „la lac, la Premariacco".

„I-am spus că nu, apoi i-am spus bine, mi-a explicat că vrea sa facă o plimbare, niște fotografii și apoi va merge să doarmă", a povestit mama ei.

Acesta a fost chiar ultimul mesaj între Patrizia și mama ei.

„Niciunul dintre cei trei nu cunoștea acel râu, l-au căutat pe internet”, spune mama.

Femeia a spus că a refuzat să vadă videoclipurile de pe internet care arată încercările disperate de a-i salva pe cei trei tineri și a spus că a văzut doar fotografia în care ei apar îmbrățișați.

„Poate s-ar fi putut face mai mult, poate a fost soarta”.Un singur motiv am pentru a merge mai departe. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că au găsit-o ca să pot plânge pe sicriul ei, asta ne dă putere să supraviețuim”, a spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult