Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kovesi, detalii despre audierile din PE: ”Nu mi-a fost frică. Interviul a fost în engleză”

Laura Codruța Kovesi a dat detalii despre audierile și interviurile pe care le-a susținut în urmă cu câteva zile în comisiile de specialitate din Parlamentul European, pentru funcția de procuror șef al viitorului Pacrhet European.

Invitată la Europa FM, în emisiunea Andreei Esca, fostul șef al DNA a declarat că, la un moment dat, a fost rugată să spună și care sunt punctele sale negative, iar răspunsul a fost ... încăpățânarea.

Codruța Kovesi: ”Au fost și chestiuni care țineau de persoana ta, care sunt calitățile tale sau mă rog, unul dintre membrii comisiei a spus ok, ne-ați spus numai lucrurile bune, spuneți-ne și pe cele mai puțin bune sau ce defecte aveți. Au fost și întrebări de acest gen.”

Andreea Esca: Și ce le-ați zis?

Codruța Kovesi: ”Am spus că uneori sunt încăpățânată, dar eu consider că asta este consecvență.”

Citește și
kovesi audieri
Codruța Kovesi, despre dosarul penal pe numele său: ”Sunt cam multe coincidențe aici”

De asemenea, Kovesi suține că nu i-a fost frică nicio clipă și că unul dintre interviuri l-a susținut în limba engleză.

Andreea Esca: Nu v-a fost frică în tot acest timp?

Codruța Kovesi: ”Nu, nu, nu mi-a fost frică. Am avut un pic emoții la început, este firesc să ai emoții. Interviul a fost în limba engleză și nu ești la fel de relaxat. Acum să fiu sinceră, nu vorbesc o engleză de Oxford sau de Harvard, dar tot timpul la prezentări și la întâlnirile pe care le-am avut mi-am transmis mesajul, vorbesc corect gramatical, dar poate că sunt situații în care nu-ți vine pe moment timpul verbului sau ...așa. Ce a fost ușor, dacă pot să spun așa, la acest interviu a fost faptul că te-ai adresat unor oameni cu aceeași experiență, procurori, judecători, care ...

Andreea Esca: ... înțelegeau perfect ceea ce spui din punct de vedere profesional.

Codruța Kovesi: ”Exact. Da. Nu trebuia să le explici anumite detalii. Depinde cui te adresezi, este foarte important, dar acolo a fost o discuție profesională.”

În această săptămână, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată de comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Ea s-a clasat pe prima poziţie între candidaţi după votul dat separat de ambele comisii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult