Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis, invitat la Casa Albă pe 20 august. Trump îl așteaptă „cu nerăbdare”

Președintele american Donald Trump îl va primi pe Klaus Iohannis la Casa Albă, în 20 august, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale din SUA.

Astfel,  cei doi lideri vor discuta despre cea mai bună abordare a provocărilor de securitate comune cu care se confruntă SUA şi România şi despre căile de a promova parteneriate energetice şi comerciale bilaterale şi echitabile, conform Agerpres.

Vizita survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, notează Casa Albă.

Preşedintele Trump aşteaptă „cu nerăbdare” să sărbătorească aceste aniversări importante împreună cu preşedintele Iohannis, menţionează preşedinţia americană în încheierea comunicatului.

Vizita a fost confirmată și de Palatul Cotroceni. Astfel, într-un comunicat de presă se precizează că președintele Iohannis va vizita capitala Washington în perioada 19-20 august, la invitația omologului său american.

Citește și
intalnire Iohannis - Trump
Președintele Donald Trump i-a dat un mesaj lui Klaus Iohannis: ”Transmit mulțumirile mele”

Întrevederea dintre cei doi va avea loc în 20 august, la Casa Albă.

„Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, precizează Administrația Prezidențială.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult