Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

"Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC-ul și să meargă la facultăți. E o generație întreagă care dă Evaluare Națională. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei mai continuă greva?", a afirmat, la Chișinău, șeful statului.

"Se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli? Fiindcă liderii de sindicat tot vin și tot pleacă, dar ei sunt un fel de interfață. Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc si consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum funcționează o negociere pe această bază, de aceea premierul a hotărât corect să dea această Ordonanță, fiindcă a ințeles că sunt solicitări legitime și le garantează indiferent de ce se negociază cu acești reprezentanți", a mai spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

De asemenea, președintele României, care a participat în Republica Moldova la  summitul Comunităţii Politice Europene, le-a transmis un mesaj ferm cadrelor didactice: "Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă greva".

Citește și
greva profesori
Sindicaliştii din educaţie resping oferta Guvernului. Greva continuă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult