Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Intervenție a unității speciale CBRN la incendiul din Capitală. ”S-au topit toți pereții”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă în sectorul 1 al Capitalei. La doar câțiva kilometri de aeroportul Băneasa, o hală industrială a luat foc în miezul zilei, iar fumul negru se putea vedea de la 10 kilometri distanță.

 

Până la sosirea pompierilor, angajații au reușit să iasă din hală, așa că nu există victime, însă pagubele sunt foarte mari.

O coloană de fum uriaşă s-a ridicat în nordul Capitalei şi i-a speriat pe locuitorii din cartierul Băneasa. Peste 50 de autospeciale de pompieri au pornit în goană spre locul dezastrului.

Incendiul izbucnise într-un parc industrial, în apropiere de aeroportul Aurel Vlaicu, şi spaţiul care se întindea pe 10 mii de metri pătraţi, unde se asamblau construcţii metalice, ardea violent.

În jurul prânzului, pe la ora 1 fără 10, flăcările au izbucnit. La fața locului a venit unitatea mobila CBRN, de acţiune în caz de pericol chimic bacteorologic, nuclear şi radioactiv.

Citește și
evo morales
Președintele Boliviei, Evo Morales, s-a rătăcit aproape o oră în junglă

Toată populaţia din sectorul 1 a fost avertizată prin mesaje RO Alert să nu se apropie de zonă şi să închidă ferestrele pentru a evita pătrunderea fumului.

Bogdan Toma, purtător de cuvânt ISU BIF: ”Acţionăm doar din exterior, pentru că există riscul prăbuşirii. Există hidranţi, dar nu suficient pentru amploarea incendiului."

Martor: "Făceau construcţii metalice, se suda, probabil că din cauza auto-genului, probabil că şi de la vopseluri, vă daţi seama ce era acolo, s-au topit toţi pereţii."

Din fericire, incendiul nu s-a propagat la halele şi clădirile apropiate şi toţi oamenii care se aflau în zona de risc au fost evacuaţi la timp.

Pompierii trebuie să stabilească de la ce a pornit focul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult