Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la Rafinăria Petrobrazi. Trei persoane au fost rănite. Una dintre ele are arsuri pe 70% din corp | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei oameni au fost răniți într-un accident urmat de incendiu la rafinăria Petrobrazi, aflată în revizie generală. Una dintre victime are arsuri grave pe 70 % din corp și a fost transportată cu elicopterul la spitalul Floreasca din Capitală.

Deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat pe platformă. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a precizat că focul a fost stins de personalul specializat al rafinăriei.

"Astăzi, în jurul orei 15:00, un incendiu a avut loc în cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a companiei a fost mobilizată, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante. Menţionăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de şase săptămâni", conform sursei citate.

Două persoane implicate în incidentul care s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, la locul solicitării au fost găsite trei victime.

Citește și
sebastian ghita
Marii evazioniști, protejați de oameni importanți din stat. ”Arde hârtiuţe şi ce agende ai”

Un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca.

Un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

De asemenea, un bărbat de 60 de ani are traumatism la un picior, însă a refuzat examinarea şi transportul la spital, a precizat sursa citată.

Un incident s-a petrecut, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje medicale, inclusiv elicopterul SMURD.

"În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Surse locale au precizat că evenimentul a avut loc la Rafinăria Petrobrazi.

De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros.

Operatorul economic a precizat că victimele au rezultat în urma producerii unui incendiu.

OMV Petrom a anunțat de încă luna trecută că revizia generală necesită un proces complex de planificare și de management al riscului. Operațiunile, care durează șase săptămâni, implică 6.000 de oameni și oprirea producției.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult