Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incident aviatic în Dâmbovița. Doi piloți au aterizat forțat pe un câmp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat sâmbătă, în Dâmbovița. La bord se aflau doi piloţi cu experienţă, care au luat această decizie după ce aeronava a început să trepideze puternic.

Se pare că vremea a fost de vină: din primele concluzii, motorul ar fi înghețat în aer. Cei doi bărbaţi, de 43, respectiv 50 de ani, au scăpat teferi.

Aparatul de zbor, de mici dimensiuni, aparține unui pilot profesionist. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, militar de carieră, efectua, împreună cu un alt pilot cu experiență, un zbor de antrenament.

Dupa niciun sfert de ora de la decolare, avionul a început să trepideze, iar piloții au decis să aterizeze de urgență pe un câmp din apropiere. Se pare că motorul avea o pojghiță de gheață.

"Au zburat 10-15 minute, veneau la aterizare. Avionul a avut un trepidaj, a scăzut puterea, iar piloţii au hotărât să aterizeze. O pală a atins pământul. Probabil, givrajul e cel care ar fi pus probleme la carburator”, a spus Daniel Preda, administratorul aerodromului Ilfoveni.

Citește și
avion pe aeroport
Șase pasageri, uitați de TAROM în Olanda. Directorul companiei din Amsterdam, demis

Cei doi bărbați au reușit să iasă singuri din avion, nevatămați.

După ce au văzut aparatul prăbușit pe câmp, câțiva trecători au sunat la 112. Din fericire, cei doi piloți sunt în afară primejdiei. La fața locului au sosit reprezentanții Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranță Aviației Civile care au declanșat o investigație.

Piloții susțin că aparatul de zbor, fabricat în 1999, fusese verificat și nu le mai făcuse probleme.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult