Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nor toxic la ieșirea din București. Un centru comercial a luat foc

Un nor toxic s-a format la ieşirea din Bucureşti, după ce un mare centru comercial din Afumaţi a luat foc. Au ars complet mai multe depozite cu vopsea, mase plastice şi cauciucuri.

În învălmășeala în care angajaţii şi proprietarii au încercat să fugă din calea flăcărilor, două persoane, printre care şi o femeie însărcinată, au inhalat fum şi au fost transportate la spital. Un alt bărbat s-a tăiat după ce a spart un geam ca să scape cu viaţă.

Primul focar s-a aprins înainte de prânz într-un depozit de mase plastice şi recipiente sub presiune, din centrul comercial din Afumați. S-au auzit apoi explozii succesive.

Între timp, autospecialele pompierilor soseau una după alta. În total, militarii au intervenit cu 28 de maşini, 4 autoscări şi echipaje SMURD.

Imediat, focul a ajuns şi la alte depozite de anvelope şi corpuri electrice din vecinătate. Suprafeţele arse au trei mii de metri pătraţi. În interior se aflau zeci de oameni, comercianţi şi clienţi, care au alergat disperaţi spre ieşiri.

Citește și
Avion Rusia - 3
Avionul cu pasageri care a luat foc pe aeroport în Moscova. Bilanțul morților revizuit la 41

"Ne-am luat hard-ul cu toate datele firmei şi am fugit. În câteva minute, flăcările erau cât casa."

Câţiva au fost însă afectaţi de fumul dens.

La câteva ore de la anunţul incendiului sunt încă foarte multe focare active. Se întâmplă pentru că în interior ard materiale inflamabile. Abia acum pompierii încearcă să intre în clădiri.

Din cauza norului toxic şi cenuşiu, autorităţile au alertat populaţia prin panourile stradale şi mesaje prin sistemul Ro-Alert. În pericol erau cei din apropiere, dar şi şoferii care circulau pe Centura Capitalei, acolo unde norul de fum a fost dus de vânt.

Deşi flăcările nu se mai văd din interior, misiunea este încă dificilă pentru pompieri. Aceştia intervin din exterior pentru că riscul de prăbuşire este mare. Deja plafonul clădirii de la care a pornit incendiul s-a prăbuşit.

Militarii au lichidat focul, dar au rămas la faţa locului şi fac verificări pentru a afla de la ce a pornit focul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult