Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la spitalul Matei Balș. Comandantul pompierilor: ”Era o ardere generalizată”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București,  colonelul Cătălin Şchiopu, a povestit, vineri dimineață, ce au găsit pompierii când au ajuns la Institutul Matei Balș pentru a stinge incendiul de proporții care a ucis deja 4 oameni.

El a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, adică după 8 minute.

"Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului", a precizat Şchiopu despre incendiul de la spitalul Matei Balș.

"Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane", a mai precizat șeful ISU București.

Incendiu la Spitalul Matei Balș

 

Citește și
incendiu
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, într-un salon cu pacienți COVID. Cum au izbucnit flăcările

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Potrivit acestuia, la nivelul Spitalului Floreasca, în urma declanşării "planului roşu", au fost mobilizaţi aproape 100 de medici şi asistenţi, suplimentar pentru a interveni "dacă este cazul".

De la "Matei Balş" au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, "Sfântul Ioan" şi "Sfântul Pantelimon", iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

GALERIE FOTO, aici!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult