Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la o fermă de porci. Animalele care au supraviețuit vor fi eutanasiate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 1700 de porci au sfârşit, luni dimineaţă, într-un incediu care a curprins fermă din Tichileşti, judeţul Brăila. 

La ferma fusese depistat, în urmă cu două săptămâni, virusul pestei porcine africane, iar acum era în plină desfăşurare eutanasierea tuturor animalelor. Focul a izbucnit, se pare, în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică a ventilatoarelor.

Incendiul a fost anunţat la 112 de către un paznic al fermei care a văzut flăcări şi fum la unul dintre compartimentele halei, în care se aflau porci tineri.

Sublocotenent Răzvan Calu, ISU Brăila: „Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric din cauza ventilatoarelor care funcţionau în continuu. Au murit aproximativ 1700."

În ferma din comună Tichileşti era în plină desfăşurare eutanasierea tuturor animalelor în încercarea de eradicare a virusului pestei porcine africane, confirmat aici în urmă cu câteva săptămâni. Alexandru Dumitrescu, medic veterinar fermă: „A luat foc o hală, acoperişul, cred că de la instalaţie. Acum vedem, de la aerisire cred.”

Citește și
pesta porcina, calarasi, poerci, animale
Reacția primarului din Călărași unde zeci de porci, suspecți de pestă, au fost filmați pe străzi

Reporter: „Câţi porci mai sunt în fermă acum?”

Medic: „În jur de 14.000 - 12.000. Ştiţi, nu vine una singură, vin toate adunate, dar sperăm să ieşim bine cu totul, acum. Înţeleg că au murit vreo 1700. Au fost vreo 2500 - 1700 au fost asfixiaţi şi au scăpat vreo 650."

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă. Înainte de izbucnirea epidemiei de pesta porcină în ferma de la Tichileşti erau aproape 35.000 de porci, iar din cauza virusului vor fi eutanasiate şi animalele care au supravieţuit incendiului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult