Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiile ilegale și toxice din țara noastră l-au șocat pe un oficial european: „Ce dracu' se întâmplă în România?“

Incendiile ilegale care sunt toxice atât pentru sănătatea românilor cât și pentru mediul înconjurător l-au șocat pe Grégoire Dubois, managerul Centrului de Cunoștințe privind Biodiversitatea din cadrul Comisiei Europene care a vizitat recent România.

„Ce dracu' se întâmplă în România?,“ a întrebat Grégoire Dubois, care a descris „cantități colosale de gunoi și deșeuri peste tot în țară, până în cele mai izolate locuri“, potrivit Presshub.

Acesta a călătorit recent în țara noastră pentru a descoperi „natura excepțională” a României, dar a descoperit lucruri șocante, pe care le-a povestit într-o postare pe profilul său de LinkedIn.

Incendii toxice, defrișări, pescuit ilegal 

„De obicei, nu postez despre sentimente personale, dar această călătorie a fost una care m-a deprimat teribil. A fost o verificare terifiantă a realității, care îmi amintește că distrugerea mediului se întâmplă la scară uriașă și în Europa,“ a scris managerul Centrului de Cunoștințe privind Biodiversitatea din cadrul Comisiei Europene.

Acesta a amintit că există multe „incendii toxice, care de multe ori miros îngrozitor din cauza cantității mari de gunoi și plastic care arde“.

Dubois a mai subliniat că ar fi putut posta mai multe fotografii care arată eroziunea solului românesc din cauza defrișărilor, a pescuitului ilegal în zone protejate și a zonelor agricole uriașe fără un singur gard viu sau copac la vedere.

Articolul integral poate fi citit pe Presshub. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult