Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiile de vegetație fac ravagii în România. Sute de hectare de pădure și vegetație uscată au luat foc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiile de vegetație fac ravagii și în România. În Mehedinți, două case și mai multe anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări, iar în restul țării au ars sute de hectare de pădure și vegetație uscată.

Pompierii fac față cu greu, pentru că incendiile de pădure sunt greu de stins.

Prăpăd în Mehedinți

Focul a făcut prăpăd în Mehedinți. Acest domn în vârstă plecase de acasă cu câteva ore înainte. Când a venit de la oraș a găsit dezastru.

Proprietar casă arsă: „Eu plecai de aici, nu era nimic, nu era foc nu era nimic. Și acum nu fac nimic să stingă focul. Ba da, sting”.

Totul a început în gara din Șimian, de la scânteile sărite de la folosirea unui flex lângă vegetația uscată de secetă. Focul a ajuns la Ocolul Silvic din localitate, unde a făcut ravagii.

Flavius Iscru, purtător de cuvânt ISU Mehedinți: „Au ars aproximativ 45 mc material lemnos, acoperișul unei clădiri dezafectate și a fost afectat acoperișul la alte două clădiri. Prin intervenția noastră, am reușit să protejăm alte două clădiri în care se află arhiva ocolului silvic”.

Citește și
Tanczos Barna
Tanczos Barna, ministrul mediului: „în vara aceasta, foarte mulţi au cosit cu chibritul”. Este extrem de periculos

Potrivit primelor informații, ar fi fost aplicate patru amenzi de câteva mii de lei celor care, din neglijență, au generat acest dezastru.

 

Incendiile au cuprins peste 40 de hectare de pădure din județul Vaslui  

Un incendiu de proporții a cuprins, joi seară, peste 40 de hectare de pădure și în județul Vaslui, între comunele Alexandru Vlahuță și Bogdănița.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui: „ISU vaslui intervine cu 12 autospeciale și 60 militari pompieri pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și pădure”.  

Incendiu de vegetație în Bihor  

Zeci de pompiei și voluntari s-au luptat, joi după-amiază, și în Bihor cu un incendiu de vegetație, care a cuprins peste 100 de hectare de pășune și o zonă împădurită din Drăgănești.

Au intervenit 41 de militari, iar în ajutorul lor au sărit localnicii din zonă, dar și voluntarii.

Pompierii au intervenit să stingă un incendiu de vegetație în Timișoara  

Un incendiu violent de vegetație uscată a izbucnit și lângă Timișoara. Focul s-a extins repede pe aproximativ 20 de hectare. Pompierii au intervenit cu șase autospecialele și trei autocamioane cu containere de stingere, însă din cauza aerului extrem de cald, focarele de incendiu se reaprind cu ușurință.

Trei trenuri au rămas în gară din cauza unui incendiu ibucnit în Prahova  

În Prahova un incendiu izbucnit pe 50 de hectare, între Bănești și Florești, a îngreunat traficul pe DN1, și a oprit pentru scurt timp chiar și traficul feroviar pe ruta București - Brașov. Trei trenuri de călători au rămas în gările din Câmpina și Florești până când pompierii militari au reușit să potolească vâlvătaia ce a cuprins câmpul. Focarele s-au aflat de-o parte și de alta a Drumului Național 1.

20 de pompieri s-au luptat cu un incenziu izbucnit în Munții Rodnei  

În Munții Rodnei a fost un alt incendiu de pădure declanşat de căldura excesivă. 20 de pompieri militari și voluntari au intervenit pe raza comunei Șanț din Bistrița-Năsăud.

Citește și: Trupele Kievului mizează pe „Sfânta Javelin”, arma americană care distruge constant tancurile lui Putin

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult