Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Argeș a găsit un proiectil neexplodat. ISU transmite un avertisment românilor

Un proiectil neexplodat a fost descoperit, sâmbătă după-amiază, de un bărbat într-o pădure din localitatea Valea Mare Pravăț, din Argeș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Argeș a anunțat că o echipă pirotehnică a ridicat un proiectil cu calibrul de 75 de mm și lugimea de 30 cm.

„Muniția s-a transportat în condiții de siguranță pentru fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrusă într-un poligon autorizat”, a spus un purtător de cuvânt al ISU Argeș.

O altă bombă a fost descoperită în urmă cu doar câteva zile

„Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în localitatea Schitu-Golești, de unde a ridicat un proiector aruncător, de calibrul 71 de cm”, a mai spus reprezentantul inspectoratului.

Sfaturi pentru românii care găsesc obiecte asemănătoare unor bombe

Instituția a avertizat că „muniția neexplodată este foarte periculoasă” și a insistat că „oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare”.

Citește și
avion interceptat
Video. Aeronavă comercială interceptată de un avion de vânătoare după ce s-a dat o alarmă cu bombă la bord

Astfel, românii sunt sfătuiți să nu atingă astfel de obiecte, să nu le lovească, să nu le miște din locul unde au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele sau să le depoziteze.

Totodată, oamenii care suspectează că au găsit un astfel de obiect sunt rugați să apeleze 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării muniției.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult