Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În prima zi de Crăciun, 500 de bebeluși s-au născut în maternitățile din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Speranța renaște cu fiecare copil care deschide ochii spre lume. În prima zi de Crăciun s-au născut cinci sute de bebeluși în maternitățile din România. Și au fost răsfățați cu surprize de fericiții părinți și de vizitatori.

Cu mașinuțe roșii și caschete de jucărie în plasă, haine de nou născuți și baxuri de scutece, pompierii din Iași s-au prezentat, în misiune, la bebelușii de la maternitatea Cuza Vodă din Iași. E deja o tradiție. Salvatorii spun că le poartă noroc să le ureze celor mici bun venit, așa cum au făcut și magii, acum două milenii, cu pruncul Isus.

Matei-Ștefan s-a născut în zorii zilei. Mama lui are 22 de ani, e din comună Bălțați și a vrut că băiețelul să poarte numele sfântului care o ocrotește și pe ea.

Ștefania Popescu, mama bebelușului: „A venit de Moș Crăciun, odată cu Doamne-Doamne, cu Isus Cristos”.

Tot în noaptea sfântă a Crăciunului s-a născut și Paula Valentina. A primit de la doctori un 10 cu felicitări, deși s-a grăbit să vină pe lume mai devreme cu o săptămână.

Citește și
Coincidență stranie la o maternitate din SUA
Coincidență stranie într-o maternitate din SUA. Ce i-a uimit pe medici

Mama Paulei Valentina: „Mai am o fetiță născută de Moș Nicolae, și acum de Moș Crăciun. Fetița mă întreabă când îi duc cocuța acasă, surioara”.

Monica Holicov, medic obstetrică-ginecologie: „Avem anesteziști, ginecologi, obstetricieni. 10 bebeluși s-au născut până acum în prima zi de Crăciun, mămicile sunt bine toate".

Sunt maternități în care asistentele au avut grija că și bebelușii să fie asortați cu sărbătoarea.

Și la maternitatea din Buftea am găsit Craciunei și Crăciunițe. Până la sfârșitul sărbătorii, în cele trei zile, se vor fi născut în România cam 1.500 de bebeluși. Și în toată lumea, în jur de 1,8 milioane de prunci.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult