Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În ce condiţii se poate institui carantină zonală. Anunţul făcut de Nelu Tătaru

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la zi la zi, ne apropiem de cifre critice în ceea ce privește răspândirea bolii în România. Capitala și alte 7 județe au depășit pragul de 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Iar în ultimele 24 de ore alte 3.186 de persoane au aflat că sunt infectate. Este o situație extrem de îngrijorătoare, iar șeful statului, Klaus Iohannis, a transmis vineri o recomandare strictă: ar fi bine să purtăm mască de fiecare dată când ieșim din casă.

Această alarmă a sunat vineri pe telefonul bucureștenilor și îi atenționa că în capitală nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul foarte ridicat.

Mai exact, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns în București la 2,28.

Așadar, situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, iar asta se vede de la o zi la alta.

Citește și
penitenciar din Romania
Măsuri speciale în penitenciare, după creșterea numărului de infectări. Nu se mai fac transferuri

De la începutul lunii octombrie, în 5 zile, numărul cazurilor noi de infecție cu SARS COV 2 a trecut în capitală de 500.

Prin această alarmă primită pe telefonul mobil bucureștenii erau îndrumați să respecte normele de igienă și distanțarea fizică, astfel încât să limiteze răspândirea infecției.

Alte 7 județe sunt și ele pe lista zonelor cu un coeficient mare de infectare. Este vorba de Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Teleorman, Neamț și Vaslui.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Dâmbovița a propus că localitatea Dobra să intre în carantină totală. A fi a doua localitate în aceeastă situație.

 

Carantina zonală, la peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori

 

Iar conform unui ordin emis de ministrul Sănătății, dacă timp de 2 săptămâni numărul cazurilor este în creștere sau rata de infectare trece de nivelul de alertă de 3 cazuri la 1.000 de locuitori se poate institui carantina zonală.

Nelu Tătaru: ”Suntem pe un trend ascendent în contextul în care avem focare multiple și o transmitere în comunitate. De aceea, la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență se face o reevaluare. În măsura în care vedem că transmiterea e accentuată, fiecare comitet ia măsurile la nivel local”.

Numărul îmbolnăvirilor este tot mai mare și la nivel național. Infecția COVID-19 a mai fost decoperită la alte 3.186 de persoane în doar 24 de ore. Iar 52 de români au pierdut lupta cu boala.

În acest context, șeful statului, care a fost într-o vizită la Institutul Național de Sănătate Publică, susține că toate evenimentele la care se adună multă lume ar trebui din nou restricționate și face și o recomandare.

Klaus Iohannis: ”Eu recomand să purtați mască tot timpul când ieșiți din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior, e bine să purtăm mască”.

În România, numărul infectărilor se apropie de 150.000. Conform raportărilor, până acum 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult