Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini alarmante pe străzile din Oradea. Cum au fost observați mai mulți tineri

Your browser doesn't support HTML5 video.

La doar două zile după ce trei tineri au fost filmaţi drogaţi pe un bulevard din Oradea, noi secvenţe asemănătoare au apărut în spaţiul public.

De această dată, un alt tânăr a fost filmat în timp ce avea aceleaşi simptome ale aşa-numitului comportament zombie, după ce ar fi consumat substanţe psiho-active.

Martor: "Hei, băiatu', vrei să chem salvarea? Te simţi bine? Ce-ai fumat? Ce-ai fumat, mă?" Tânăr: "Ni .. mic". Martor: "Nimica? Păi, mai devreme, fumai la mine, în spatele blocului."

Astfel de scene se repetă, parcă tot mai des, în oraşele din România. De data această scenă s-a petrecut într-un cartier orădean.

Martor: "Pentru asta am sunat la 112 acum trei zile. Pe când să ajungă salvarea, a fugit."

Citește și
tineri droguri
Imagini cu noi victime ale drogului ”zombie”. Nu există tratament pentru dependența lor

Specialiştii spun că, spre deosebire de stupefiantele cunoscute, aşa-numitele droguri "zombie" sunt combinaţii de substanţe toxice, dintre cele mai diverse care provoacă stări extrem de ciudate şi periculoase, în acelaşi timp.

Călin Pop, specialist Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog - Oradea: "Aceste droguri, după cum am văzut că sunt supranumite " drogurile zombie", sunt supranumite aşa deoarece stările pe care le generează consumul acestor substanţe sunt asemănătoare cu acei zombie pe care-i ştim din filme, sunt acele stări catatonice, în care nu mai reacţionezi deloc la stimuli externi, sunt nişte stări extrem de ciudate şi sunt extrem, extrem de periculoase aceste substanţe."

Din păcate, numărul consumatorilor de astfel de substanţe e în creştere iar faptul că mulţi folosesc astfel de combinaţii necunoscute face munca specialiştilor în prevenire şi tratament extrem de dificilă.

Călin Pop - specialist Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Oradea: " Din păcate avem din ce în ce mai mult de-a face cu astfel de consumatori de substanţe psihoactive. Aici avem o dificultate şi noi, pentru că stările pe care le generează consumul acestor substanţe sunt necunoscute, sunt noi."

Mai grav este ca vârsta consumatorilor e tot mai fragedă: unii ajung să ia prima doză încă de la 12-13 ani. Specialiştii îi roagă pe părinţii care se confruntă cu astfel de situaţi să nu ezite să apeleze la centrele de prevenire şi să ceară sprijin psihologic.

Cel care a filmat imaginile de această dată, s-a apropiat de tânăr şi a încercat să intre în vorbă cu el. Bărbatul părea extrem de afectat de substanţele pe care le consumase şi nu a putut articula nici măcar un cuvânt.

De altfel, nu a fost prima dată când individul a fost surprins în cartier în aceeaşi stare de semi-constienta dată, ce mai probabil, de consumul de droguri. El a mai fost văzut şi în urmă cu câteva zile, când localnicii au chemat şi ambulanta. Poliţiştii s-au autosesizat şi de această dată şi spun că toate aceste cazuri sunt preluate apoi de DIICOT.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult