Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hoții care au prădat casa unui fost ofițer din Brigada Antitero, de negăsit. Alarma din locuință nu a funcționat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Polițiștii îi caută pe hoții care au prădat casa unui fost ofițer din Brigada Antitero și au furat o armă letală, deținută legal, muniție de război și mai multe bijuterii.

Anchetatorii au descoperit că locuința avea alarmă, însă, din motive neelucidate, aceasta nu a funcționat.

Mai mulți polițiști din Ilfov și din Capitală au periat ore în șir un complex rezidențial situat în apropiere de Autostrada București-Ploiești. Au fost alertați de un bărbat de 50 de ani, căruia i-au spart hoții casa și i-au furat, între altele, o armă letală și 24 de cartușe. Pe toate străzile din vecinătate s-au format imediat filtre.

Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IJP Ilfov: „La data de 6 ianuarie, în jurul orei 19.47, IPJ Ilfov a fost sesizat de către un bărbat cu privire la faltul că bărbați necunoscuți i-au furat din domiciliul din Voluntari mai multe bijuterii, un pistol letal și 24 de cartușe”.

Anchetatorii au găsit lângă gardul complexului tocul pistolului furat, semn că infractorii au fugit pe acolo. Cei care stau în zona sunt convinși că aceștia au dat lovitura în noaptea de vineri spre sâmbătă când nu era nimeni în locuința prădată.

Citește și
Anders Behring Breivik
Ucigaşul în masă Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane, a dat în judecată Norvegia spunând că îi încalcă drepturile

Anchetatorii au indicii să creadă că hoții au acționat la pont, întrucât au avut informații de care s-au folosit să nu fie observați. De exemplu, au intrat în complex din câmp, unde nu sunt camere de supravegehre, și au escaladat cu ușurință gardul din lemn. Apoi au știut că proprietarul e plecat și că are în locuință un seif, pentru care au venit pregătiți cu uneltele potrivite ca să-l deschidă.

Paznic: „La noi aici nu a trecut nimeni”.

Polițiștii au ridicat și imagini înregistrate de camerele de supraveghere pe care le vor analiza.

Povestea este și mai interesantă ținând cont că păgubitul are o experiență de peste 18 ani în măsuri de securitate, fost ofițer în Brigada Antitero, cu misiuni în Afganistan și Iraq. Bărbatul scrie în CV-ul său postat pe o platformă publică de angajări că a colaborat inclusiv cu serviciile secrete americane și i-a asigurat paza președintelui SUA și sefului FBI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult