Modifica setarile cookie
Toate categoriile

HARTA incidenței cazurilor de Covid-19. Rata de infectare în fiecare localitate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj au creat o hartă interactivă adaptată la perioada pandemiei, care arată rata de incidenţă la nivelul fiecărei localităţi din România.

Datele despre COVID-19 sunt actualizate zilnic şi acest proiect se bucură deja de succes, având un număr cât mai mare de utilizatori, spun coordonatorii.

Harta interactivă poate fi accesată gratuit şi face parte dintr-un proiect amplu, iniţiat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Pe site veţi găsi informaţii actualizate privind numărul infectărilor cu SARS-CoV-2, dar şi evoluţia campaniei de vaccinare anti-COVID.

Accesați harta AICI.

Levente Szasz, Prodecan FSPEGA - Coordonator proiect: "Dacă o persoană doreşte să se deplaseze într-o altă localitate din România, atunci foarte uşor poate intra pe site-ul nostru şi să afle din prima, în primul rând, care este nivelul ratei de incidență la nivelul acelei localităţi, Poate afla şi acel scenariu de restricţii care se aplică în localitatea respectivă."

Citește și
Vlad Voiculescu
Gafă a ministrului Sănătății: nu a știut că persoanele decedate cu Covid se îngroapă fără haine, dacă au fost autopsiate

În plus, aveţi la dispoziţie date despre starea economică a României.

Răzvan Mustață, Decan FSEGA: "Monitorizează tot ceea ce se întâmplă în economia naţională, evoluţiile de natura produsului intern brut, a ratei inflaţiei, a tuturor indicatorilor macro-ecnomici, dar şi măsurile pe care le iau firmele cu privire la pandemie la toată această perioadă."

Şase specialişti din cadrul facultăţii se ocupă de acest proiect.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult