Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul vrea sa schimbe regulile. Restaurantele ar putea rămâne deschise dacă persoanele din interior au certificat verde

Your browser doesn't support HTML5 video.

Suntem în valul patru al pandemiei, iar în București, rata de infectare a crescut din nou și a ajuns, joi, la 6,64 la mie. În țară  tara, situația este asemănătoare și sunt înregistrate noi recorduri ale numarului de îmbolnăviri.

La Timișoara, de exemplu, incidența a ajuns la 8,5 la mie. În Secțiile de Terapie Intensivă, situația este dramatică. În tot acest timp, Comitetul pentru Situații de Urgență ar trebui să se întâlnească joi și să decidă dacă unele domenii de activitate vor rămâne deschise. Atât directorii școlilor, cât și patronii de restaurante sau de săli de sport, asteaptă cu nerăbdare anunțul.

Guvernul propune ca restaurantele, sălile de sport și saloanele de evenimente să rămână deschise, indiferent de rata infectărilor, dacă persoanele din interior au toate certificat verde.

Și restricțiile din zonele aflate în carantină ar putea fi schimbate. Aceste lucruri urmează să fie discutate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Premierul și-ar dori ca activitatea din domeniul HoReCa, din sălile de sport, dar și din sălile de evenimente să continue, adică să fie decuplată de rata de incidență, astfel încât ele să rămână deschise și atunci când este depășit pragul de 6 infectări la mia de locuitori.

Citește și
coronavirus
Carantina noaptea, în weekend, la o rată de infectare de 6 la mie. Guvernul a adoptat măsurile CNSU

Însă, există o condiție foarte importantă: aceste locuri să-și continue activitatea numai dacă persoanele din interior sunt vaccinate sau toate au un certificat verde. Autoritățile încă discută dacă vor permite accesul și celor care sunt testați negativ, dar și celor care au trecut prin boală.

O altă măsură care este discutată în ședința următoare a CNSU se referă la carantina de weekend, asta pentru că premierul și-ar dori ca din această categorie de restricții să fie exclusă ziua de vineri, astfel încât restricțiile să fie aplicate doar în zilele de sâmbătă și duminică.

În plus, premierul și-ar mai dori ca magazinele să rămână deschise, în cazul zonelor aflate în carantină, până la ora 20 și nu la ora 18, așa cum este în prezent.

Toate aceste propuneri urmează să fie discutate astfel încât ele să fie aprobate în ședința Guvernului de vineri, astfel încât măsurile vor putea intra în vigoare de la finele acestei săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult