Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Petrecerile în stradă de Revelion, strict interzise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Guvernul a aprobat vineri hotărârea prin care starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând cu 14 decembrie. Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că ”situația este critică”, inclusiv în Capitală.

Toate restricțiile în vigoare acum vor fi păstrate, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, care a făcut apel la populație să-și limiteze cât mai mult vizitele la rude și cunoscuți în perioada sărbătorilor.

La prima ședință de guvern pe care a condus-o ca premier interimar, Nicolae Ciucă a anunțat că România va mai fi încă 30 de zile în stare de alertă, începând de luni.

Nicolae Ciucă: ”Cu această ocazie infirmăm fake news-urile prin care se anunță că se intră în lockdown din nou”.

Toate restricțiile de circulație vor fi menținute și în noua perioadă de stare de alertă, spune secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Citește și
Incidența cazurilor de Covid-19 scade sub 7 la mie în Constanța. Ce rată de infectare e în București
Incidența cazurilor de Covid-19 scade sub 7 la mie în Constanța. Ce rată de infectare e în București

Oficialul a făcut apel la populație să-și limiteze cât mai mult vizitele la rude ori cunoscuți în perioada sărbătorilor.

Raed Arafat: ”Vom avea o presiune mai mare pe sistemul medical din București și zonele limitrofe și probabil va trebui să transferăm pacienți”.

Pârtiile vor fi deschise, dar cu reguli noi pentru instalațiile de transport. De pildă, va fi limitat numărul de persoane care vor avea acces în același timp într-o telecabină.

În noaptea dintre ani, spune Arafat, va fi permis să ieșim doar în apropierea casei. Petrecerile în stradă sunt strict interzise, iar mersul la colindat este, spun oficialii- ”de evitat”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult