Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gurul de Brad, ridicat de polițiști. Este acuzat de violarea adeptelor. Câteva erau însărcinate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 59 de ani a fost ridicat după percheziții care au avut loc la sediul unei asociații dintr-o comună din apropierea orașului Brad.

Individul avea statut de „guru” și propovăduia învățături elevelor sale, pe care le-ar fi violat pentru a le „călăuzi spiritual”, consideră anchetatorii.

Potrivit unor surse, acțiunea în forță a polițiștilor a avut loc la Asociația „Copiii Soarelui” iar gurul incriminat ar fi fostul miner Ardelean Farcaş.

Polițiștii și procurorii au descins marți, în forță, la sediul asociației, unde erau găzduite mai multe persoane de sex feminin. Ancheta începuse în urmă cu o lună, întrucât, potrivit unui comunicat al Poliției, „la data de 26.04.2022, Poliția Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariția în spațiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracțiuni contra libertății persoanei și infracțiunii contra integrității sexuale, ce ar fi fost săvârșite în cadrul unei comunități (având statut de „asociație culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad.”

„În urma activităților investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului roman.” au mai precizat anchetatorii.

Citește și
Gregorian Bivolaru
Guru Bivolaru rămâne eliberat condiționat. Decizia Tribunalului București

În total au avut loc 14 percheziții, se precizează în comunicat. În sediul asociației au fost găsite 23 de persoane minore. Autoproclamatul guru a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, începând cu data de 26 mai.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult