Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grădinițele care rămân deschise și vara. Preșcolarii nu vor avea deloc vacanță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum ar fi ca firma în care lucraţi să-şi ţină unii dintre angajaţi la muncă pe timpul verii, în timp ce alţii pleacă în concediu?

Probabil că aşa se simt şi preşcolarii, pe care părinţii îi vor duce în continuare la grădiniţă, deşi colegii lor intră în vacanţă până în septembrie. Inspectoratele şcolare au publicat lista unităţilor de stat care vor rămâne deschise şi vara. În Bucureşti, sunt 18 din 130.

Epuizaţi, copiii pun punct vineri anului preşcolar, dar pentru unii vacanţa va ţine fix două zile. Luni dimineaţa, se încolonează iar şi merg acolo unde au fost distribuiţi, după centralizarea cererilor. În Capitală, 85 la sută dintre grădiniţele publice se închid.

Ioana Mihaela Neacșu, Inspector Școlar General: ”Avem un număr de 18 grădiniţe care vor funcţiona pe perioada vacanţei de vară. Ele nu vor funcţiona doar pentru preşcolarii proprii, sunt deschise şi pentru cei care locuiesc în proximitate.”

DIrector Grădinița 178: ”Avem un total de 780 de copii înscrişi.”

Citește și
fosa septica
Cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând la 1.500 de şcoli din ţară

În general, părinţii vor continua să plătească aceeaşi taxă: între 10 şi 20 de lei pe zi.

Greu de crezut, dar există şi grădiniţe publice, dintre cele deschise vara, unde părinţii nu vor plăti nimic. Cheltuielile sunt acoperite de autoritatea locală şi tot primăria plăteşte şi cadrele didactice. Altfel, ar face muncă voluntară, pentru că educatorii, la fel ca învăţătorii şi profesorii, au concediu în perioada vacanţei.

În mediul privat, rămân la cursuri cel puţin jumătate dintre copiii înscrişi. Aici, trei sferturi dintre părinţi au anunţat că vor plăti până toamna taxa lunară de 1500 de lei.

Pe piaţă, au cereri mari şi centrele care acceptă plata pe săptămână. O grădiniţă din Pădurea Băneasa promite "o vară ca-n codru" - adică educaţie activă, în aer liber, pentru 200 de euro pe săptămână, program prelungit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult