Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gheorghiță: Din septembrie ar putea începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză

Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a anunțat, marți, că din luna septembrie ”este foarte posibil” să înceapă vaccinarea cu doza a 3-a pentru anumite categorii ale populației.

Este vorba cadrele medicale, persoanele vulnerabile sau românii care au vârsta peste 65 de ani. 

”Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului sau cum este cunoscut, cea de-a 3-a doză, deși în mod corect vorbim de rapel, și nu de doza 3 la persoanele care fie au un risc crescut de expunere - și aici vorbim de pildă de categoria personalului medical și personalul social, și persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3 sau rapelul. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare. În primul rând pentru personalul medical, care, repet, se află la risc crescut de expunere față de această infecție și continuînd cu pacienții vulnerabili: cei peste 65 de ani și cei cu boli cronice.” - a declarat Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 a mai spus că, în această etapă, ar mai putea fi luat în considerare și istoricul de trecere prin boală.

Citește și
Vaccinare
STUDIU. Ce s-a descoperit la persoanele vaccinate cu AstraZeneca la prima doză și Pfizer la rapel

”Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a 3-a doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului” - a mai spus medicul.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult