Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Garda Națională, de pază la metroul din New York. Armata a fost scoasă în stradă ca să combată criminalitatea explozivă

Garda Națională va sprijini poliția la metroul din New York, după ce rata criminalității din statul american a crescut semnificativ. Armata va asista poliția în special la controlul bagajelor persoanelor suspecte.

O mie de membri ai Gărzii Naţionale şi ai poliţiei din statul New York vor fi desfăşuraţi în metroul din metropola americană, a anunţat miercuri guvernatoarea democrată Kathy Hochul, transmite AFP, citat de Agerpres.

Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi la mijlocul lui februarie după focurile de armă trase într-o staţie din cartierul Bronx, iar la sfârşitul lui februarie un conductor de metrou a fost înjunghiat într-o staţie din Brooklyn.

Numărul infracţiunilor grave din reţeaua de transporturi a crescut cu 50% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a lui 2023.

Guvernatoarea a asigurat că astfel de atacuri "odioase" împotriva sistemului de metrou nu vor fi tolerate.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski a demis fără nicio explicație mai mulți generali din Garda Națională a Ucrainei

Soldaţii din Garda Naţională vor avea ca misiune în special să ajute poliţia din New York să controleze bagajele călătorilor în cele mai frecventate staţii.

Kathy Hochul a promis de asemenea instalarea de camere video suplimentare şi a anunţat un proiect de facilitare a interzicerii accesului la metrou a persoanelor condamnate pentru agresarea de angajaţi ai sistemului de transporturi.

Şi primarul New Yorkului, democratul Eric Adams, fost căpitan de poliţie ales în 2021 cu promisiunea de a reinstala securitatea în oraş după pandemia de Covid, a anunţat o întărire a controalelor.

Înainte de seria de incidente din ultimele săptămâni, cel mai grav episod de acest tip s-a produs în aprilie 2022, când un bărbat a deschis focul în metrou tot în Brooklyn la o oră de vârf, zeci de oameni fiind răniţi. Autorul atacului a fost condamnat în octombrie 2023 la închisoare pe viaţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult