Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Luminile bizare apărute pe cer după furtunile violente din ultimele 48 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

După 36 de ore de căutări dramatice, bărbatul dat dispărut într-o comună din judeţul Iaşi, după ce a fost luat de viitură, a fost găsit mort, acoperit de crengi si de mâl.

Și tot duminică, pompierii din Dolj au reușit să salveze, în ultima clipă, o femeie căzută într-o mlaștină creată de ploile puternice din ultimele zile.

Trupul neînsuflețit al bărbatului de 52 de ani a fost găsit în aval, la 5 kilometeri de casă. Era acoperit cu mâl și crengi, ceea ce arată, spun pompierii, violența viiturii. Bărbatul a fost luat de ape vineri seară, când se întorcea acasă într-o căruţă trasă de doi cai.

„Trupul bărbatului a fost găsit la marginea satului Pocreaca, într-o râpă abruptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Oamenii spun că în timpul furtunii au căzut și bucăți mari de gheață.

Citește și
ploi torentiale Romania
Furtuni violente au făcut ravagii în România. Un bărbat luat de viitură, dat dispărut de două zile

„Umblam cu ligheanul în cap, așa, ca să nu îmi spargă capul”, a spus un localnic.

Au fost clipe grele și în județul Dolj. O femeie de 67 de ani a fost salvată duminică dimineață de pompieri, după ce a fost prinsă într-o mlaștină, creată de viitură, în barajul de acumulare Desnățui. Un trecător a auzit-o cum striga după ajutor și a sunat la 112. Echipajele de intervenție au reușit să o scoată cu o scară culisabilă.

În Bacău, un șofer a încercat să traverseze râul Bistriţa, însă planul i-a fost dat peste cap de ploile din ultimele două zile. Nivelul apei era mai crescut decât de obicei, asa ca a rămas cu autoturismul în albia râului.

În tot acest timp, în Dâmbovița, grindina a lovit cu atâta putere încât a rupt rodul care abia prinsese în pomi și a lăsat în urmă case distruse și hectare întregi de terenuri agricole inundate.

„A terminat tot! Nu mai este nimic, tot ce am avut, fasole, porumb, pomii, nu mai zic!”, a spus o localnică.

Oamenii povestesc că a plouat troenţial, iar în scurt timp pârâul care străbate localitatea a dat năvală în grădinile lor lăsând în urmă dezastru.

După furtunile din ultimele 48 de ore, pe cer au aparut lumini stranii, suprinse în localitatea Breazu din județul Iași.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult