Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Harta secetei din România. Zonele cele mai afectate de lipsa umidității

Mare parte din țară este afectată de secetă extremă, potrivit unei hărți postate miercuri de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș, mare parte din Moldova, Muntenia, Transilvania și local în sudul și estul Olteniei se află sub culorile secetei pedologice extreme, secetei pedologice puternice și secetei pedologice moderate, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Iar limitele pentru umiditatea din sol sunt satisfăcătoare și izolat aproape de optim pe suprafețe extinse din Oltenia, local în nordul, nord-vestul, vestul și centrul Munteniei, sudul, sud-vestul, izolat nord-estul, estul și centrul Transilvaniei, nordul Moldovei.

Rezerva strategică de apă a României, în pericol

Administrația Națională Apele Române a avertizat că rezerva strategică de apă a României este în pericol. În doar șapte zile, apa adunată în 40 de lacuri de acumulare ale țării a scăzut cu 80 de milioane de metri cubi.

Citește și
productie lapte
Producția de lapte, tot mai afectată de secetă. Telemeaua și cașul au ajuns să coste mai mult decât carnea

200 de localități din 17 județe se confruntă cu restricții în privința consumului de app.

În alte 300 de localități, apa este cărată cu cisterna, după secarea fântânilor.

Un ghid de recomandări a fost lansat de Apele Române. Astfel, administrația recomandă verificarea periodică a instalațiilor pentru a preveni scurgerile și pe cât posibil să folosim cât mai eficient mașina de spălat rufe.

Iar persoanele care cultivă legume în grădină sunt rugate să folosească acele sisteme prin picurare și să ia apă din fântână.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult