Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focar de coronavirus la Ambulanța din Brașov. 2 medici, infectați, declarați inițial sănătoși, din cauza unei greșeli

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi medici de la Ambulanța Brașov, infectați cu noul coronavirus, au fost inițial declarați sănătoși, după o greșeală a unui angajat al DSP care le-a transmis celor doi doctori rezultatul unor teste mai vechi.

În acest moment, la Ambulanța din Brașov există un focar cu nouă angajați infectați, iar ancheta epidemiologică ar putea aduce la lumină noi îmbolnăviri.

Problema a apărut când șapte angajați de la Ambulanță au fost testați pentru că intraseră în contact cu un coleg de-al lor infectat cu coronavirus.

Steluța Coțiu, Ambulanță Brașov: „Când am sunat, ni s-a transmis că sunt gata patru probe din cele șapte și că toate cele patru sunt negative, iar, ulterior, luni ni s-a transmis că două din cele patru care inițial erau negative, de fapt sunt pozitive și doi dintre colegii noștri sunt pozitivi.”

Directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov a recunoscut greșeala și a explicat cum s-a produs.

Citește și
ambulanta, medic
Focar de COVID-19 într-un centru pentru copii cu dizabilităţi din Focșani

Andrea Neculau, Directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov: „Având în baza noastră de date teste anterioare negative, operatorul care a vrut să dea rezultatul a deschis din greșeală un test mai vechi, care era negativ. Este o eroare umană, se întâmplă la volum mare de muncă, sigur, nu e scuzabilă. Erorile trebuie corectate, ca să nu devină sistematice și pentru aceasta, procedurile noastre de acum încolo vor fi de verificare dublă a unui rezultat.”

Între cele două răspunsuri contradictorii s-au scurs două zile, timp în care medicii au stat liniștiți că sunt negativi. Unul dintre ei era în concediu, dar celălalt a continuat să facă ture și gărzi.

Steluța Coțiu, Ambulanță Brașov: „La serviciu a fost echipat corespunzător, dar s-a dus acasă la copii și la părinții care sunt bătrâni și bolnavi, deci și-a expus familia desigur. Acasă nu era cu echipament de protecție, și-a expus familia și supărarea este foarte mare.”

La Ambulanța din Brașov sunt acum nouă cazuri de infectare cu Covid-19, dar nu este exclus ca focarul să se extindă. O anchetă epidemiologică este în plină desfășurare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult