Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandalul Hexi Pharma. Directorul companiei, 3 ani de închisoare, iar firma desființată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protagoniștii celui mai mare scandal din industria farmaceutică, foștii directori ai companiei ''Hexi Pharma'', au fost condamnați la închisoare cu executare. 

Judecătorii i-au găsit vinovați, pentru că ar fi vândut ani la rând, în spitale, dezinfectanți diluați.

Tribunalul București a dispus în același timp și desființarea companiei.

''Hexi Pharma'' a primit amendă penală și va trebui să îi despăgubească pe toți cei păcăliți. Sentința nu este definitivă, iar fostul director general, Flori Dinu, a declarat deja că o va contesta.

Directorul General al companiei ''Hexi Pharma'', Flori Dinu, a primit 3 ani de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor și falsificarea documentației care a însoțit biocidele vândute în spitale.

Pentru aceleași acuzații, directorul de producție, chimistul care se ocupă de rețete, a primit 3 ani și opt luni de închisoare. Tot cu executare. Dacă Mihail Leva a refuzat să comenteze sentința spunând că este doar o etapă și că așteaptă finalul procesului, fosta lui șefă se declara revoltată. Ea crede că n-ar mai fi fost țintă anchetatorilor dacă patronul firmei Dan Condrea nu s-ar fi sinucis după declanșarea scandalului.

Citește și
dna
DNA a trimis în judecată Hexi Pharma pentru evaziune fiscală de peste 9 milioane de lei

De condamnare a avut parte și compania Hexipharma, care a primit două amenzi penale care s-au contopit. Suma finală este de 2.600.000 de lei. În plus, judecătorul a decis dizolvarea societății și a interzis pe viitor producerea ori vânzarea de dezinfectanți.

Miza acestui proces, o adevărată premieră pentru justiția din România, nu este doar libertatea celor doi directori trimiși în jduecata și nici măcar viitorul producătorului de biocide; cât mai ales una financiară. În aceeași sentință, tribunalul a condamnat Hexipharma să plătească despăgubiri de zeci de milioane de lei către 128 de spitale, care au cumpărat ani la rândul dezinfectanți.

Iar câștigurile încasate de la alte 250 de spitale vor fi confiscate de stat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult