Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firmele de deszăpezire susțin că nu au suficienți oameni, deși primesc milioane de lei pe lună

Your browser doesn't support HTML5 video.

La o zi de la ninsoare, străduțele secundare din București, trotuarele și intersecțiile se îneacă în mocirlă, din pricina zăpezii topite. Mulți pietoni s-au încălțat cu cizme potrivite și au încercat să ocolească bălțile.

Firmele de deszăpezire se plâng că nu au suficienți angajați pentru a curăța totul în 12 ore. Asta deși contractele din unele sectoare prevăd că urmează să fie plătiți chiar și pentru perioada fără zăpadă, când stau și așteaptă să ningă.

Cei care au mers pe trotuarele şi străzile secundare din Bucureşti au avut două soluţii: încălţăminte rezistenta la apă sau... săriturile în lungime.

Femeie: „Și eu mi-am luat cizme noi, tot pentru bălţi de apă."

Bărbat: „Încălzesc şi picioarele, am şosete cu autoincalzire, cu turmalina şi magneţi."

Citește și
autobuz inzapezit
Dezastru în București după prima ninsoare serioasă. Un autobuz STB a fost împins de trecători

Femeie: O să înotăm în zăpadă. Reporter: Geanta s-a udat până acum? Femeie: Cred că este udă.

Femeie: „Degeaba ai încălţăminte de iarnă, poate doar din alea de pescuit."

Cei care au ieşit dimineaţa şi-au exersat şi abilităţile de patinatori pentru că multe trotuare şi străzi secundare nu au fost încă deszăpezite.

O explicaţie pentru apa care bălteşte şi ajunge până la glezne este că nu are unde să se scurgă. De cele multe ori gurile de canalizare sunt acoperite cu zăpadă.

Angajaţii firmelor de deszăpezire au început să scoată zăpada din oraş, dar spun că volumul de muncă deocamdată îi depăşeşte.

Muncitor: „Luăm doar principalul, că nu putem să luăm totul din staţie.”

Dan Ceauşescu, director Urban: „Ajungem şi în cartiere, dar este nevoie de sute, chiar mii de oameni ca să termini în 12 ore."

În unele sectoare contractele de deszăpezire prevăd expres că firmele vor fi plătite chiar şi pentru perioada în care nu a nins şi au aşteptat zăpada.

Dan Popescu, viceprimarul Sectorului 2: „Ateptarea este în jur de 2,5 milioane de lei pe lună. Au fost plătiţi să fie la dispoziţia primăriei când ninge, un model similar cu al armatei şi pompierilor."

În plus, autorităţile din Bucureşti aşteaptă să treacă 24 de ore după terminarea ninsorii ca să înceapă să-i amendeze pe cei care nu-şi curăță trotuarele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult