Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firmă care deversa ape uzate în Marea Neagră, amendată la Mamaia. Ce au văzut inspectorii de la Garda de Mediu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șantierele de pe Litoral afectează și calitatea apei mării, mai ales când constructorii încalcă legile, dar și regulile de bun simț.

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut o anchetă, după ce mai mulți turiști au semnalat că o firmă deversează ape uzate în mare. Societatea comercială a primit amenda maximă prevăzută de lege.

Mai mulţi turişti au sesizat mirosul puternic de apă menajeră şi au alertat autoritățile. Comisarii Gărzii de Mediu au început verificarea firmei, care efectuează lucrări de construcție în apropierea plajei din Mamaia.

Steluța Popescu director Garda Națională de Mediu Constanța: „Am constatat că se deversează ape de epuizment, ape de la fundația unui imobil în Marea Neagră, prin intermediul unor furtune amplasate pe plajă.”

Firma deținea aviz de la Apele Române, însă, în urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu au constatat mai multe nereguli.

Citește și
Tanczos Barna
Ministrul Mediului, după controlul de la Bolintin Vale: Sunt zeci de mii de kilograme de deşeuri arse ilegal aici

Steluța Popescu, director Garda Națională de Mediu Constanța: „În speță nu se monitorizau volumele de apă evacuate, nu se făceau buletine de analiză pentru determinarea indicatorilor fizico-chimici ai apelor evacuate, nu erau fixate furtunele așa cum prevedea avizul, adică nu pe nisip.”

Societatea comercială a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu cu 20.000 de lei - valoarea maximă prevăzută în lege - și i s-a impus să remedieze problemele constatate în urma verificărilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult