Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Finanțator al grupării teroriste Hezbollah, prins în București. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație

Mohammad Ibrahim Bazzi, aflat pe lista celor mai căutați teroriști din lume, a fost prins vineri la București. Bărbatul cu dublă cetățenie, libaneză și belgiană, era unul dintre finanțatorii cheie ai grupării teroriste Hezbollah.  

Cetățeanul libanezo-belgian Mohammad Ibrahim Bazzi a fost prins vineri în București, în aceeași zi în care a ajuns în capitala României, au anunțat sâmbătă autoritățile americane, citate de Arab News.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani este considerat unul dintre finanțatorii cheie ai grupării teroriste Hezbollah, sprijinită de Iran, căreia îi oferea ”asistență financiară continuă”.

Bazzi era catalogat drept ”terorist global” de către autoritățile americane încă din 2018, când s-a pus o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informație care ar fi dus la prinderea lui. Bărbatul a finanțat de-a lungul anilor cu milioane de dolari gruparea teroristă Hezbollah.

Procurorul Breon Peace a declarat că extrădarea lui Bazzi și a cetățeanului libanez Talal Chahine, în vârstă de 78 de ani, a fost solicitată în baza acuzațiilor conținute într-un rechizitoriu prezentat luna trecută la tribunalul federal din Brooklyn.

Citește și
Explozie Istanbul
Atentatul de la Istanbul a fost comis de o femeie. Bilanțul a ajuns la șase morţi şi 81 de răniţi
Finanțatorul Hezbollah, prins imediat ce a ajuns în București

"Mohammad Bazzi a crezut că poate muta în secret sute de mii de dolari din Statele Unite în Liban, fără a fi detectat de forțele de ordine", a declarat Peace într-un comunicat. "Arestarea de astăzi dovedește că Bazzi s-a înșelat".

Acuzațiile formulate împotriva lui Bazzi și Chahine includ conspirație pentru a determina persoane din SUA să efectueze tranzacții ilegale cu un terorist global și conspirație pentru spălare de bani.

Daniel J. Kafafian, șeful interimar al Administrației pentru Combaterea Drogurilor din New Jersey, a declarat că inculpații "au încercat să ofere asistență financiară continuă Hezbollah, o organizație teroristă străină responsabilă de moarte și distrugere".

Autoritățile de aplicare a legii din România l-au luat pe Bazzi în custodie după ce acesta a sosit vineri la București, potrivit comunicatului care anunță arestarea sa.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult