Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală. Cum s-a produs și de la ce ar fi izbucnit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Continuă ancheta după incendiul devastator de la Institutul Matei Balş din Capitală, în urma căruia cinci pacienți și-au pierdut viața.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și au început cercetările în unitatea medicală.

Potrivit informațiilor obținute de corespondentul Știrile ProTv, Ovidiu Oanță, de la fața locului, se pare că focul a izbucnit într-o încăpere în care se aflau pacienţi și s-a extins cu repeziciune pe orizontală, fiind flăcări foarte puternice şi degajări mari de fum.

Citește și
incendiu
Primele imagini după incendiul de la Matei Balș. Corpul de control al prim-ministrului a început verificările

În cadrul anchetei sunt luate în calcul două ipoteze principale privind sursa incendiului, una dintre acestea este o posibilă defecţiune a unui aparat medical, iar cealaltă implică o problemă la nivelul instalaţiei electrice.

Cei care au stat de vorbă cu persoanele ce se aflau în interior  spun că la un momen dat, după izbucnirea focului, s-a auzit o explozie, ce ar ar fi fost cauzată de o butelie cu oxigen.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, colonelul Cătălin Şchiopu, a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5:13, adică după 8 minute.

“Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat Şchiopu.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult